ABOUT

Wie is Phelix Hagan?

BIOGRAFIE

Felix Hagen, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Phelix Hagan, is een Nederlandse artiest en producer die geboren is in de stad Utrecht op 7 april 1997. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in muziek en in 2006 begon hij met het maken van elektronische dansmuziek en ontwikkelde hij snel een passie voor het maken van muziek. In 2012 ontdekte hij zijn liefde voor rapmuziek en besloot hij zich te richten op het maken van beats. Hij ging meteen netwerken, en na werken met namen als Sjaak en Appa, ging hij zich later meer verdiepen in productie en mix- en opname-engineering. Hij is inmiddels al jaren actief in de muziekindustrie en heeft zichzelf ontwikkeld tot een ervaren producer en engineer. Naast het produceren van muziek, schrijft hij al sinds zijn 16e lyrics, maar hield het altijd bescheiden. In 2018 begon hij zichzelf op te nemen en na jaren van hard werken, oefenen, en experimenteren, voelt hij zich nu klaar om zijn muziek aan de wereld te laten horen.

MEER DAN
0
JAAR ERVARING
  • SONGS

  • BEATS

  • MIXING

MIJN JOURNEY

Afkomstig uit de EDM-scene, was de overgang naar het maken van beats iets waar ik aan moest wennen. Ik voelde me creatief erg geïnspireerd en uitgedaagd omdat het zo anders voor mij was. Jong beginnen maakte het voor mij makkelijker om mijn sound aan te passen en muzikaal te groeien. Door met enkele grote namen te werken, leerde ik steeds meer.

Na verloop van tijd had ik het gevoel dat ik constant in staat was om kwaliteit te leveren. Ik specialiseerde me in het maken van beats, daarna het produceren van een track, daarna het mixen, en toen merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

Sinds mijn 15e schreef ik al teksten in de klas, maar ik nam het nooit serieus omdat ik me specifiek op beats focuste. Omdat ik al wist dat rappen niets voor mij was, neuriede ik melodieën op mijn beats, waardoor het idee ontstond om zelf nummers te gaan schrijven. In 2018 en 2019 heb ik mezelf geleerd beter te worden in zingen en schrijven. Ik heb tussen 2019 en 2022 meer dan 200 nummers opgenomen, wat mijn beslissing heeft beïnvloed om in 2023 mijn eigen muziek uit te brengen. Ik heb het gevoel dat de wereld klaar is voor Phelix Hagan.

Image
Image
Image
Image

OVER MIJN WERK

Met elk nummer of elke beat die ik maak, probeer ik een emotie op te wekken. Of het nu goed of slecht is, blij of verdrietig, zolang het de luisteraar maar een bepaalde emotie laat voelen.

LUISTER OP SPOTIFY